TİYATRODA (NATYA SHASTRA) KURTEZANLARLA İLİŞKİLER Yrd.Doç.Dr.Özand Gönülal

 

TİYATRODA (NATYA SHASTRA) KURTEZANLARLA İLİŞKİLER                        Yrd.Doç.Dr.Özand Gönülal

Gallant'ın tanımı

Tüm sanatlarda (luila) üstün olan birine (viiemiiet) Cesur (misihi) denir veya fahişelerle (vmjopncai'a)olan ilişkileri nedeniyle bu isimle anılır. Tüm sanatları öğrenen (Ma) ve tüm zanaatlarda usta olan (iilpa) ve kadınların kalbini fethedebilen bir erkeğe Cesur  denir.

Bir Cesurun Nitelikleri

 Onun otuz üç [karakteristik] niteliği kısaca üç sınıftan oluşur: fiziksel; dışsal (ahari/a) ve psikolojik (mhijii; lafzen doğal).Sastralarda bilgili; sanat ve zanaatlarda yetenekli; iyi biçimli; hoş görünümlü; güçlü; kendine hakim; arzu edilen yaşta; giyimde ve soyağacında olan; arkadaş canlısı (mrahhi);

 Bu halk etimolojisinin bir örneğidir.Vaiksa sıfat-vimiyetin temeli ortaya çıkmalıydı Bunların sayısı genellikle altmış dört olarak kabul edilir. Görmek Viitsyayana. Ancak Jainlerin sayıları şöyledir: yetmiş iki Bu etimoloji oldukça mantıklıdır. Veia için (nezaketin ikametgahı)zans) vdyu (her şeye hazır kadın) ile bağlantılıdır. kabilenin üyeleri veya yerleşim yeri). Kola kelimesi genellikle silpa ile eş anlamlıdır. Çoğu için Vfitsyayaua'nın (yani) içerdiği altmış dört madde; başka bir şey değil el sanatları. Ancak iki kelime bir cümlede birlikte kullanıldığında silpa sadece 'zanaat' anlamında alınabilir. Vaiiika'nın (Gallant) bir diğer adı da vita gibi görünüyor tatlı huylu (mculkuta); cömert; sabırlı; övünmekten uzak; korkusuz; tatlı sözler kullanmaya alışkın; zeki; müreffeh; temiz (alışkanlıklarında); sevgiyi uygulamada uzman; dürüst! Zamana ve mekana uygun hareket edebilen; acınası sözler söyleyen; gülümseyerek konuşmaya alışkın; güzel konuşan; dikkatli; tatlı dilli; partner olarak açgözlü; inançlı; kararlı;ulaşılabilir (gamya) kadınlara bile güvenmeyen kendine saygısı olan ve kendine saygısı olan birine Gallant denir.[Başka bir otoriteye göre] onun altı [özel] özelliği şunlardır: [Aşk ilişkilerinde] sadık; temiz; kendine hakim; dürüst; zeki ve çeşitli konularda konuşabilen biri olması { citraUtidhafi)  .

Kadın Haberci

 Bir bilge kadın; bir kadın hikaye anlatıcısı; bir münzevi kadın veya . aşamanın bir kadını; akıllı bir kadın; bir kadın komşu; bir kadın arkadaş; bir hizmetçi; evlenmemiş bir kız; bir zanaatkâr kadın2; bir sütanne; bir rahibe 3 veya bir kadın falcı; Elçi (tatbikat) olarak [kullanılabilir].

Elçinin Nitelikleri

Akıllı bir kişi asla aptal; güzel; zengin veya hastalıklı herhangi bir kişiyi (erkek veya kadın) elçi olarak görevlendirmemelidir.Cesaretlendirme sanatını bilen; sözleriyle tatlı; dürüst; duruma uygun hareket edebilen; davranışlarıyla çekici ve sır tutabilen her kadın; elçi olarak görevlendirilmelidir.

Kadın Habercinin İşlevleri

[Sevgilisini] şöyle teşvik etmelidir:[aşığı] görmenin çeşitli yolları ve iletişim kurması gerekir[ikincisinin]  tam sözlerini ve durumunu açıklayın.Bunun yanında Resûl; abartılı bir yorumda bulunmalıdır doğumu; serveti ve sevgi [verme kapasitesi] hakkında açıklama keyif alın ve [kolaylaştırmak için] hangi [çeşitli] eylemlerin yapılması gerektiğini söyleyin Birlik]  Elçi; erkeği çeşitli yollarla; ilk kez aşık olan bir kadınla veya kendisine kızan sevgili bir kadınla buluşturmalıdır.Erkeklerin [kadınlarla] ilk buluşması yapılabilir bir bayram gününde; geceleyin; bir parkta; bir adamın evinde bir akraba; bir üvey anne ya da bir kadın ya da bir akşam yemeği partisinde (nimantrandj; hasta bir kişiyi görme bahanesiyle ya da boş ev .Bir kadınla bu çeşitli yollardan biriyle tanıştıktan sonra kişi Arkadaş canlısı olup olmadığını farklı işaretlerden tespit etmelidir.

Kadın aşkın üstesinden gelir

Doğası gereği aşka aşık olan ve [sevgilisinin gözü önünde] aşk dolu davranışlarını gizlemeyen kadının "aşkın üstesinden geldiği" (iHiulaiialura) söylenir. Bağlı kadınBir kadın sevgilisinin [iyi] bir özelliğinden söz ettiğinde arkadaşıyla bağ kurar; ona kendi parasını verir; arkadaşlarına saygı gösterir; düşmanlarından nefret eder; onunla birleşmek ister; çok sevinir onu görmek; onun hakkında konuştuktan sonra memnun görünmek; o gördükten sonra uyumak uyudu; onu öptükten sonra öptü; sabahleyin kalktı kalkar; acıya katlanır [kendisi içinj; aynı kalır mutluluk ve sefalet içinde olan ve asla öfkelenmeyen; söylenir "bağlı" (anuralia)  . Bunlar onun özelliklerini gösteriyor.

Düşman kadın

Düşman bir kadının özellikleri şunlardır: öpüldüğünde ağzını siler; hoş olmayan sözler söyler; kendisine tatlı sözler söylense bile kızar; arkadaşlarından nefret eder; düşmanlarını över; sırtını dönerek yatağa uzanır. önce o yatar; kendisine büyük bir onur gösterildikten sonra bile asla memnun olmaz; acıya asla katlanmaz; hiçbir provokasyon olmadan sinirlenir; ona bakmaz; selam vermez. Bu işaretlere ihanet eden kadın "düşman" (nndia) olarak işaretlenmelidir.

Kadının kalbini geri kazanmak

[Aşağıdaki önlemler] kazanmaya yol açabilir (lafzen; kadınların kalbinin arkasını almak) : sürekli çaba [bu yönde tion]; zenginlik gösterisi; iyi niyet gösterisi; verme teklifipara ; [aslında] para vermek;

Düşmanlığın zararları

Erkek veya kadın; fakirlikten; hastalıktan; sefaletten; sertlikten; ilim öğrenmekten; yurt dışına gitmekten; nefsin küskünlüğünden; aşırı açgözlülükten; [iyi ahlakı] aşmaktan; [günde] geç dönmekten dolayı sevgiliye düşman olur. veya gece] ve istenmeyen eylemlere başvurmak  .

Kadınların kalbini kazanan eylemler

Aşkla ilgili olarak kişinin eylemleri; kadınların kalbini (bağlılığını) kazanmaya uygun olmalıdır. Bu tür eylemler nedeniyle kadın öfkeden uzak tutulabilir ve öfkeli olsa bile sakinleştirilmiş Açgözlü bir kadın [yaparak] kazanılmalıdır ona para hediyesi; sanat bilgisine sahip eğitimli bir kadın;sportifliğiyle akıllı kadın; kendisine davranışıyla duyarlı bir kadın Arzu; hoşuna giden hikayelerle erkeklerden nefret eden bir kadın; bir kız On altının altında (bala) oyuncaklar hediye edilmiş; dehşete düşmüş bir kadın tezahürat yaparak Onu; hizmetçi katılımıyla gururlu bir kadın ve sanat uygulamalarıyla asil bir hanımefendi olarak yetiştirin.

Kadının üç yazım hatası

Kadınlar doğası gereği üç sınıfa ayrılır: üstün; orta ve aşağı.

Üstün kadın

Olduğu zaman sakin kalan kadın Kırgındır; sevgilisine sert söz söylemez; kısa boyludur.Öfkeyi yaşamış; sanat ve zanaatlarda beceri sahibi; erkekler tarafından arzu edilen; onun yüksek doğumu; zenginliği; zevk verme kapasitesi ve benzerleri; Aşk eylemlerinde uzmandır (kanwhwlrn); dürüsttür; sahip olduğu fiziksel çekicilik; yalnızca [uygun] bir durum olduğunda öfkelenir sebep; kötü niyet olmadan konuşur ve uygun fırsatı bilir (herkes için) eylemler] üstün sınıftandır {nthuua)  .

Orta halli kadın

Erkekleri arzulayan ve erkeklerin arzuladığı kadın; Aşk eylemlerinde yeteneklidir; rakiplerini kıskanır; Kötü niyetlidir ve kısa süreli bir öfkeye sahiptir; gururludur ve sakinleştirilebilir.bir an; orta sınıfa aittir.

Aşağılık kadın

Haklı bir sebep olmaksızın öfkelenen kadın; mizaçlı; çok gururlu; kararsız; sert ve uzun süre öfkeli kalan zaman; alt sınıftan {mlhama) 'e aittir.

Kadının gençliğinin dört aşaması

Kadınların aşk zevkini tattıkları dönemdeki gençliği; elbiseleri; uzuvları ve hareketleri ile [içsel] nitelikleriyle dört aşamada tecelli eder.

İlk gençlik

Coşkusu olan ilk (prat ham a.) gençlik cinsel eylemlere yönelik bir istek; dolgun uyluklar; yanaklar ile karakterize edilir; kalçalar; dudaklar ve sıkı göğüsler (yanıyor; büyüleyici) içinde) aşkın zevkleri  .

 

İkincil gençlik

En iyi imkanları sağlayan ikincil (gerekli/a) gençlik aşk zevki dolgun ve yuvarlak uzuvlarla karakterize edilir; dolgun göğüsler ve ince bel.

Üçüncül Gençlik

 En fazla parlaklığı aşındıran üçüncül (hilya) gençlik liance [kadınlarda] her türlü güzellikle; heyecan verici cinsellikle doludur arzu uyandırıcıdır ve çeşitli nitelikler açısından zengindir.

Uuartenary gençliği

Aşk zevkinin düşmanı olan kavgalı (ctititrtha) gençlik; birincil; ikincil ve üçüncül gençlik [birbiri ardına] geçtiğinde gelir. Çökmüş (açık soluk) yanaklar; kalçalar; dudaklar ve göğüslerin yanı sıra cinsel eylemlere karşı isteksizlik nedeniyle azalan fiziksel çekicilik ile karakterizedir .İlköğretim gençliğinde davranış.İlk gençliğinde bir kadın;çok fazla sinirlenmiyor; ondan ne memnun ne de memnun değil rakipler (kadınlar) ve ılımlı niteliklere sahip kişilere bağlanırlar .Ortaokul gençliğinde davranış.Orta gençlik çağındaki bir kadın hafifçe gücenir;öfkesi ve kötülüğü de büyük değil ve öfkesinde sessiz kalır .

Üçüncül gençlikte davranış

Üçüncü gençlik çağındaki bir kadın aşk konusunda uzmandır Rakipleri için kötülükle dolu olan zevklerin pek çok niteliği ve özelliği vardır. gururlu davranışlarını gizli tutmuyor .

Dördüncü yaştaki gençlerde davranış

Dört yaşındaki gençliğindeki bir kadın; esaret altına alma yeteneğine sahiptir.Bir erkeğe değer veren; uzman olsa bile rakiplerine kötü niyet beslemez. aşkın zevklerinde ve her zaman ayrı kalmayı arzuluyor [sevgilisinden] .

Beş tip erkek

Bunlar kahraman için gençliğin dört aşamasıdır. bir dramada. Şimdi erkeklerin türlerini (niteliklerini) tanımlayacağım aşk ilişkileriyle ilgili olarak (kfimit antra) 1 . Ya referans olarak kadınlarla olan ilişkileri (lit. uygulama) beş türdendir; örneğin "mükemmel" (ratnra; lit. yonca); "üstün" (uttama); "orta halli" (madhyama); aşağılık" (ailhama) ve "çok yaşlı"

Mükemmel adam

Bir adam sempatik olduğunda "mükemmel" olarak bilinmelidir. zavallı; zorluklara dayanabilen; öfkesini yatıştırma konusunda yetenekli aşkla ilişkisi olan; cinsel eylemlerde uzman ve dürüsttür.

Üstün adam

Bir insan; hoşuna gitmeyen hiçbir şey yapmadığında; yüceltildiğinde (dhlrodatta); tatlı dilli; ağırbaşlı olduğunda ve [insani] duyguların (lafzen kalp) gizemlerini iyice bildiğinde "üstün" olarak bilinmelidir.

Tatlı; cömert ve sevgiyi hisseden; ancak tutkularına yenik düşmeyen ve bir kadın tarafından hakarete uğradığında ondan tiksinen kişi; [olarak anılacaktır.

Orta halli adam

 Bir kadının [duygusal] durumlarını her bakımdan soğukkanlılıkla ele alan ve onun herhangi bir kusurunu keşfettiğinde ondan tiksinen erkek; "orta halli" olarak anılacaktır.Uygun zamanda hediye veren; hakarete uğradığında bile çok fazla öfkelenmeyen; ancak onun aldatıcı davranışını fark ettiğinde bir kadından tiksinti duyan bir erkek "orta halli" olarak anılacaktır.'

Ne aşağılık bir adam

Bir kadına; hakaret ettiği halde utanmadan; sarsılmaz bir sevgiyle yaklaşan; aldattığını doğrudan öğrendiği halde; arkadaşının aksi tavsiyesine rağmen onu daha güçlü seven bir erkek; "aşağılık" olarak anılacaktır. "

Çok yaşlı adamKorkuyu ya da öfkeyi umursamayan bir erkek aptaldır; doğal olarak kadınlara eğilimlidir ;  inatçıdır; aşk eylemlerinde utanmazdır; aşk kavgalarında kabadır [ve] bununla bağlantılı olarak saldırırken alay konusu olur (lafzen. Kadınların oyun meselesi) "çok yaşlı" olarak anılacaktır.

Kadınlara psikolojik yaklaşım

Kadınlar farklı doğaya sahiptir ve kalpleri gizemlidir. Bu nedenle akıllı bir insanın onlara yaklaşmadan önce onları iyice tanıması gerekir.Bir erkek; bir kadının duygularını farklı eylemlerle ölçtükten sonra Erotik Bilimi'ne (kamatantm) göre davranmalıdır.Bu tür fiiller şunlardır: Uzlaşma (sama) ; Hediye (pradam =<fana); Anlaşmazlık (bheda); Cezalandırma (danda) ve Kayıtsızlık (upeha) kadınlara.

Uzlaşma

"Ben seninim" diyerek bağlılığını ifade etmek;"Sen benimsin"; "Ben senin için değerliyim; sen de benim için değerlisin" Uzlaşma (sama) denir.

Hediye

Fırsat buldukça malının ölçüsüne göre servet vermeye ve bunu bir bahaneyle gizlemeye Hediye  denir.

Anlaşmazlık

Kişinin sevdiği birinin kusurlarını bir aletle göstermesi Anlaşmazlıktır (bheda).ceza Bir kişinin hareketini eğitmeye ya da dövmeye yalan söylemesine Cezalandırma (danda) denir.

Uzlaştırma ve Hediye Uygulaması

Kayıtsız bir kadın Uzlaşma yoluyla; açgözlü bir kadın zenginlik vererek yeniden birleştirilmelidir ve başka birine bağlı bir kadın Anlaşmazlık yoluyla kazanılmalıdır.Bir kadın kayıtsız tutumundan dolayı kötü davranmaya başladığında1 hafif dayakla ve hareketinin kısıtlanmasıyla cezalandırılmalıdır.

 Uzlaşma ve benzeri yöntemlerle kapsamlı bir evlat edinme sonrasında; bir kadın kontrol altına alınamazsa; o zaman akıllı bir erkek ona karşı kayıtsız kalmalıdır.

Bir kadının kalbini davranışlarından okumak

 Bir kadının bir erkekten nefret mi ettiğini; onu sevdiğini mi yoksa ona karşı kayıtsız mı kaldığını yüzünün ifadesinden; gözlerinden veya uzuvlarının hareketinden anlayabiliriz.

Bir fahişenin erkeklere paralı muamelesi

Fahişeler; tanrılara ya da krallara ait oldukları durumlar dışında; onlar için değerli olsun ya da olmasın; bir adam için her zaman para karşılığında mevcuttur. [Onlara göre] [para veren] bir adam; daha önce kendisinden nefret etseler bile değerli hale gelir; eğer zaten onlar için değerliyse; her zamankinden daha değerli olur; kötü olsa bile iyi huylu görünür ve çok sayıda kişi tarafından ele geçirilir. nitelikleri olmasa bile. Onu gördüklerinde gözleri sevinçle dans eder ve gülümserler gözleri vardı ve onların [uygun] hissetme simülasyonu nedeniyle yüzler hoş bir renk kattı. Dolayısıyla kadındaki duyguyu veya isteğini anladıktan sonra; Aşk Bilimi'nde (Mmatautra) bahsedilen yöntemlere göre onlara yaklaşılmalıdır.Onlara uygun bir muamele yapıldıktan veya ilk birleşmeden sonra ayrıldıktan sonra; tıpkı lastiğin ağaçtan çıkması gibi; tutku ortaya çıkar.Gallants açısından bu; kadınlarla ilgilenmenin geleneksel yöntemidir. Bu; Nataka veya Prakararuv'da uygun ölçülerde kullanılmalıdır.Bu yöntem fahişelerle uğraşmak uzmanlar tarafından takip edilecek.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

FOTOĞRAFTA FARKINDALIK SÜRECİ ve DEĞERLENDİRME Dr.Özand Gönülal

Eser Analiz Yöntemleri

BİLECİK ORHAN GAZİ İMARETİ KUBBEYE GEÇİŞ ELEMANLARI Dr.Özand Gönülal

İznik Yakup Çelebi Camisi (İmareti) Dr. Özand Gönülal

AMASYA BEYAZID PAŞA CAMİSİ KUBBEYE GEÇİŞ ELEMANLARI Dr.Özand GÖNÜLAL

Edirne Muradiye Camisi Dr.Özand Gönülal

İznik Nilüfer Hatun İmareti. Dr.Özand Gönülal

ANKARA KARACABEY CAMİSİ KUBBEYE GEÇİŞ ELEMANLARI Dr.Özand GÖNÜLAL

AMASYA YÖRGÜÇ PAŞA CAMİSİ, 1430,KUBBEYE GEÇİŞ ELEMANLARI Dr.Özand GÖNÜLAL

Adnan Turani (1925- 2016) Dr.Özand Gönülal